Hyundai Forum: Hyundai Performance Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
1,675 Posts
Discussion Starter · #1 ·
2000 Hyundai Tiburon....

I removed my rear drivers side tail light, because I was trying to get a scratch out of it. I did not use my car for a week, I plugged the light harness back in the car and started her up, while she was warming up, I was bolting in the tail light, after about 5 mins, the car satrted to rev itself up to 3000rpms then back down, then up again.

I turned it off and turned it back on, did the same thing, I put her in reverse and she sputtered backing up, and sputered moving forward.

A CEL cam on, I turned off the engine, plugg in my data logger to check the code, there were no codes, but the CEL was on. I pulled the battery to reset the system, and when I tried to start her she would idle for a second or two then stall. Moving her in neutral back to her spot I tried to start her up once more, and she would not start at all.

I check for fuel, seem to be none, I check the conntector doing into the fuel tank, no power going to it, nor do I get any spark from the plugs while I am trying to start the engine.

someone suggested the fuel pump relay or the MFI relay. I tried jumping pins 1 and 5 on the MFI relay which should start the car, but that did nothing.

Anyone have any suggestions?
help!



<hr noshade width=60% size=1 align=left>Kore Crew #3

"Awwww! Gawd damn! My "H" is gone, Whats the point of owning a Hyundai if ya cant show it off?
 

·
Registered
Joined
·
1,675 Posts
Discussion Starter · #2 ·
I also checked all fuses , they all look good, but I am gonna recheck them tomorrow.

I am assuming the ecu is working since the data logger connects.


<hr width=60% noshade size=1 align=left>Kore Crew #3

"Awwww! Gawd damn! My "H" is gone, Whats the point of owning a Hyundai if ya cant show it off?
 

·
Registered
Joined
·
1,675 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I been looking over the car today, and AFC is saying 8.4 air flow and 100% throttle, the throttle will not chnge if I wiggle the connection. That explain the first problems I had before.

But I dont get why it wont start now


<hr width=60% noshade size=1 align=left>Kore Crew #3

"Awwww! Gawd damn! My "H" is gone, Whats the point of owning a Hyundai if ya cant show it off?
 

·
Registered
Joined
·
657 Posts
so if you have one hundred percent throttle isn't that just flooding your engine??

check your fuses again, do you remember when my car wouldn't start. it was the ECU fuse. and the ecu still would accept the data logger... so go under your hood, and check the fuses out there, and the ones right next to your feet on the inside. yeah there's 500 of them

but that's better then taking it to hyundai and they said, you ****ed up, now gimme $500 before we look at it (westland hyundai <img src=/images/forums/snitz/evil.gif width=15 height=15 border=0><img src=/images/forums/snitz/evil.gif width=15 height=15 border=0><img src=/images/forums/snitz/evil.gif width=15 height=15 border=0><img src=/images/forums/snitz/evil.gif width=15 height=15 border=0> )




<hr width=60% noshade size=1 align=left>2001 Targa Top Tiburon w/Full Roll Cage
 

·
Registered
Joined
·
1,675 Posts
Discussion Starter · #5 ·
The only fuse I see, is the audio, tcm, ecm fuse? Is this one? or does the ECM have some hidden special fuse?


I dont get it, power is going to the starter motor, its cranks, its just no power to fuel or spark


<hr width=60% noshade size=1 align=left>Kore Crew #3

"Awwww! Gawd damn! My "H" is gone, Whats the point of owning a Hyundai if ya cant show it off?
 

·
Registered
Joined
·
657 Posts
mine cranked just fine as well... but no fuel and no spark... it sounds exactly like mine.

it's the ECU not ECM... look under the hood, it should be the big one in the middle hehe...

see if that helps...


<hr width=60% noshade size=1 align=left>2001 Targa Top Tiburon w/Full Roll Cage
 

·
Registered
Joined
·
1,675 Posts
Discussion Starter · #7 ·
hmm, on mine its listed as audio/ecm/tcm

I figured it out
loose ECM plug



<hr width=60% noshade size=1 align=left>Kore Crew #3

"Awwww! Gawd damn! My "H" is gone, Whats the point of owning a Hyundai if ya cant show it off?
 

·
Registered
Joined
·
657 Posts
that's what it sounded like... glad you have it working


<hr width=60% noshade size=1 align=left>2001 Targa Top Tiburon w/Full Roll Cage
 
1 - 8 of 8 Posts
Top