Hyundai Forum: Hyundai Performance Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So I have this 1996 Accent that has no dash lights.
The fuse under the hood that supposedly goes with the dash lights burns up as soon as you turn the lights on.
Does anyone know why and could maybe help me out?
Or does anyone have the same problem?
 

·
Registered
Joined
·
596 Posts
Are you sure your putting the right fuse in (ie correct rating)...

Also a fuse burning out quickly would mean that the lighting circuit is drawing too much current...
Overloading the fuse and yeah...




Cheers
scythe
 

·
Registered
Joined
·
737 Posts
if the fuse is blowing you have a short somewhere in that circuit.

I had a similar problem with my 99 which I traced back to the sub harness on my cd player
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Discussion Starter · #4 ·
andy said:
if the fuse is blowing you have a short somewhere in that circuit.

I had a similar problem with my 99 which I traced back to the sub harness on my cd player
It happened right after we got the stereo working.
(The stock one wouldn't turn on because it needed some code and we bought a cheap one from Wal*Mart.)
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Discussion Starter · #5 ·
^scythe^ said:
Are you sure your putting the right fuse in (ie correct rating)...

Also a fuse burning out quickly would mean that the lighting circuit is drawing too much current...
Overloading the fuse and yeah...




Cheers
scythe
Also.. I didn't mean quickly; I meant immediately...
 

·
Registered
Joined
·
453 Posts
Unless you hardwired it. The car stereo adapter harness has an orange wire with a white stripe, if you're not useing it you should tape it up so it can't "ground out" and blow a fuse. If you're are using it check the insulating material (tape, heatshrink) you used to seal it up
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
Another Question:
When wiring the new stereo in.
There's three extra wires that have nothing to go to.
A blue (with black stripe I think)
A Green with black stripe
A Green with white stripe.

Does anyone know what these go to?


Please help.... =C
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Yeah, the fuse doesn't blow anymore, the front driver side parking light comes on and so doesn the driver side tail lamp. BUT the headlights and dashlights still don't come on.
All fuses are fine.
Headlamp bulbs are fine.
Dunno about the dash light bulbs but they should be fine.. I hope.

Any suggestions??
Please! ='[
 
1 - 8 of 8 Posts
Top