Hyundai Forum: Hyundai Performance Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #1
I have had my car at the dealership for a week now and they have no idea what is wrong w/it. <img src=/images/forums/snitz/cry.gif width=16 height=16 border=0> It was initially in for a new automatic tanny and after they installed it, they said it was driving fine. They didnt have time to do an oil change because the day was over but told me it would be done early the next morning. After they opened up, they went to drive it into the garage to change the oil and install a new A-Piller and the car wouldn't start at all. They changed some sensors O2 i believe and it finally started. This is where things get weird. It would go in to gear but you cant push the gas w/o it bogging down or it would just stall out. They hook it to the computer and got weird readings from the throttle. Then they changed the TPS sensor and still that didn't work. They call the national hyundai engineers to get advice and all they could come up with was to wire on a new harness for some sensor. Still the car wouldnt budge. Then they took out the feul tank and checked anything that contributed to feul delivery to the engine. Everything was fine so then they thought maybe the TPS sensor they installed wasn't the right one because they are pre-calibrated and they thought they had installed the wrong one. National Hyundai engineers said the one they installed was fine and that is where we stand today. NO CLUE AS TO WHY THE CAR WILL NOT DRIVE <img src=/images/forums/snitz/angry.gif width=15 height=15 border=0> Has anyone else been through this or have any idea as to what else to check? An help is appreciated!!!! <img src=/images/forums/snitz/oogle.gif width=15 height=15 border=0>


<hr noshade width=60% size=1 align=left>
 

·
Registered
Joined
·
541 Posts
What year is the car? In the U.S., you can claim a lemon if the care is 3 years old or less, and if it has been in the shop many times for the same problem. They have fixed everything on it...nothing works...get your money back and buy something else.

Mateus


<hr width=60% noshade size=1 align=left>"Even in death we live!"
 

·
Registered
Joined
·
21,319 Posts
whatever they did obviously fawked it up. Have they tried putting inm a new sensor yet?
They net to totally retrace there steps on everthing they did and and make sure everthing is all hooked up.

Good luck. I hope they are atleast giving you a FREE rental while they fvck up your car.<img src=/images/forums/snitz/thumbup.gif width=25 height=18 border=0>


<hr width=60% noshade size=1 align=left><img src="http://www.transfans.com/logospin.gif"><b>No I do not have a 2000 Tib anymore. My X now has a 2000 Tib. No I am not mad cause she has the payments too.</b><img src=/images/forums/snitz/wink.gif width=15 height=15 border=0>
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #4
The car is a 98 FX. Only had it a year and a half (was still new when i bought it). Has 26,000 miles on it.
I think they have retraced all their steps and have replaced almost all of the sensors w/new ones.
They did give me a rental car but I leave for home in 2 days from college and would really feel more comfortable driving my car, not the Cavalier they gave me. I guess I might have to though; I just dont want to get home and have them call and say hey your car is fixed and me have to drive back up to school to get it 2 days after i leave. Big hassle but oh well.<img src=/images/forums/snitz/oogle.gif width=15 height=15 border=0>


<hr width=60% noshade size=1 align=left>
 

·
Registered
Joined
·
21,319 Posts
Just let them know you are going out of town and when you will be back. If it is fixed after you leave they will just have to eat the extra rental days and not charge you a storage fee.

Look at the bright side if you do have to take the Cav then atleast you won't be putting the miles on your car.

Although the dealership sounds a lil incompitent atleast it sounds like they are taking care of you and not being total asses like alot of them are. <img src=/images/forums/snitz/thumbup.gif width=25 height=18 border=0>


<hr width=60% noshade size=1 align=left><img src="http://www.transfans.com/logospin.gif"><b>No I do not have a 2000 Tib anymore. My X now has a 2000 Tib. No I am not mad cause she has the payments too.</b><img src=/images/forums/snitz/wink.gif width=15 height=15 border=0>
 
1 - 5 of 5 Posts
Top