Hyundai Forum: Hyundai Performance Forum banner

Does your Hyundai have a CEL?

  • CEL baby! always on YEAH!!!!!!!

    Votes: 55 38.7%
  • I took the bulb out.. but it's there

    Votes: 3 2.1%
  • Comes on when it feels like it..

    Votes: 22 15.5%
  • Nope no light.. YET...

    Votes: 62 43.7%

  • Total voters
    142
1 - 20 of 36 Posts

·
Registered
Joined
·
1,903 Posts
Discussion Starter #1
Just wanted to do a poll and see how many of us on the boards have that pesky light on... Lets hear it....
 

·
Registered
Joined
·
9,188 Posts
No cel from me!!!




to be completely fair, you should take into account the user(s) that do not have an option. I think I may have entered incorrect data, and your findings may be flawed.
 

·
Registered
Joined
·
7,264 Posts
Wow Jed, you're just better than everyone. :rolleyes:

I'm proud of my CEL. Plus it lights up a nice color so it's fun to look at :D
 

·
Registered
Joined
·
9,188 Posts
^^^ :rolleyes: (liz)

because I don't have a pesky, permanently burned ROM ECU that does not respond to ANY mods?

I guess I am then.
 

·
Registered
Joined
·
7,264 Posts
um, my ECU responds to mods. LMAO

Its not pesky. I like it. Actually when the battery resets and the light goes away, I miss it.
 

·
Registered
Joined
·
13,145 Posts
I voted that it comes on when it feels like it although that's not entirely correct. If the Accent is cold and I romp on it (I know, bad form) it will bog down and the CEL will flash when I shift to second. Other than that, no CEL.
 

·
Registered
Joined
·
1,186 Posts
I love my CEL, provides me with interior lighting since my interior is completly striped out. NO CAT
Hell yeah to global warming! Soon as the ocean will rise to my front yard like it used to be a few million years ago. I will sell my property as beach front and be rich. I will get a CAT someday.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,447 Posts
187sks said:
I voted that it comes on when it feels like it although that's not entirely correct. If the Accent is cold and I romp on it (I know, bad form) it will bog down and the CEL will flash when I shift to second. Other than that, no CEL.
i was told that cykinder missfire.... who knows. if u do it 3 times then it stays on.
 

·
Registered
Joined
·
556 Posts
ya i always have a cel on too with my accent gt, and im sure once my 'sleeper' accent is finished, it also will have permenant cel....lol
 

·
Registered
Joined
·
1,903 Posts
Discussion Starter #11
Gotta love that light :) i've had it in both my accents... and today my trucks airbag light came on for a bit.. made me miss the accent a little bit...
 

·
Registered
Joined
·
9,188 Posts
Only orange light I have that indicates an abnormal engine (burning activity) can be resolved by pushing this back into it's normal resting place:



After that is done, cumbustion resumes it's stoichiometric values, and the little orange light dims from the dash.

:D
 

·
Registered
Joined
·
2,714 Posts
I have a CEL light on all the time...wished it can go away since my car is stock now...but it feels weird when it's not there from resetting the battery.
 

·
Registered
Joined
·
192 Posts
had it once, was my problem cuz having 94 octane on a -10 day is not a good idea for our cars... misfire

but i do be looking forward to it. That means I am making more power, and melting more ice.
 

·
Registered
Joined
·
1,140 Posts
had my first emissions test this year, and now I need it every year (because I live in a ****ty county, if I lived 200 yards to the west I wouldn't have them as often.) So, I need to keep the light off, they just plug it in, they don't put it on the rollers anymore. But, when I had my CAI installed it would come on for a few miles and turn off, and then backfire the next day when I start up.
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
My light is always on. (4) O2 sensor codes...

P0131 - O2 sensor circuit low voltage, Bank 1 Sensor 1
P0135 - O2 heater circuit, Bank 1 Sensor 1
P0138 - O2 sensor circuit high voltage, Bank 1 Sensor 2 (Usually low voltage code)
P0141 - O2 heater circuit, Bank 1 Sensor 2


The CEL has been on for at least 2+ years now. I am working to resolve this issue, however the problem seems to evade me. Maybe I just need authentic Mobis / Hyundai O2 sensors instead of the premium Bosch sensors I have been running.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
I just got mine.
P0100- MAF VAf circuit malfunction.
Dont know if I can leave it that way or should I try and get it fixed
 

·
Registered
Joined
·
959 Posts
always on. actually with all my mods, four of the lights are on even though there are no problems. i like it. sometimes i talk to it. i say things like " you ...... little ... .... light. why the .... won't you ....... go away and leave me with a little ....... peace from your ...... little shining ...... self." my cel is my best friend. never yells at me, never talks back, good listener, and is always there when i turn on the car.:eek:
 

·
Registered
Joined
·
427 Posts
Well, im my car, not only do i have a CEL light with (4 faults, runs fine!) i also have the airbag light on too. So there. Booya. I win.
CEL is on probably due the the exhaust from the flex pipe back not connected ...
Air bag light was on ... removed the bulb.
my car thinks the hatch is always open, so THERE!! BOOYA BACK DUDE!
 
1 - 20 of 36 Posts
Top